Aren - Benjamin Verdonck / Toneelhuis

  za 06 november t/m za 18 december

  Aren

  Benjamin Verdonck / Toneelhuis

  Deze voorstelling is geweest
  Benieuwd naar andere voorstellingen van Benjamin Verdonck / Het Toneelhuis? Bekijk hier alle voorstellingen van Benjamin Verdonck / Het Toneelhuis
  Een arenlezer loopt achter de maaier aan en verzamelt de aren die zijn achtergebleven. Bij het maken van een werk blijven ook ideeën liggen. Theatermaker en beeldend kunstenaar Benjamin Verdonck legt in Aren zijn achtergebleven ideeën naast elkaar zodat er alsnog iets mee gebeurt. Van een verzameling lekke voetballen tot een boot op het dak van een gebouw. Maar ook een voorstelling die nooit begint en een vosje van papier. Zo ontstaan er dingen die hij niet zelf had kunnen bedenken.
  terug <

  tickets >
  data & tijden
  geweest
  voorstellingsinformatie
  website Toneelhuis
  van en met
  Benjamin Verdonck
  Productie
  Toneelhuis
  Locatie
  Grote Zaal
  aren
  Kurt Van der Elst

  In Aren schept Benjamin Verdonck een eilandje van rust en verwondering. In deze vintage Verdonck-solo staan kleine, alledaagse dingen centraal.

  De Volkskrant -

  Met deze productie als een ode aan de dingen, aan de schoonheid van de kleine en grote dingen om ons heen, aan visionaire ideeën, ga je nog een beetje geloven dat ook kunst kan helpen om de wereld voor je kleinkinderen te redden.

  Theaterkrant

  Benjamin Verdonck (1972) is acteur, schrijver, beeldend kunstenaar en theatermaker. Hij bespeelt zowel de reguliere theaterzaal als de publieke ruimte. Zo bivakkeerde hij in Hirondelle/Dooi Vogeltje/The Great Swallow in een vogelnest op 32 meter hoogte tegen een kantoorgebouw. In 2009 lanceerde hij KALENDER, waarmee hij een jaar lang met dagelijkse acties intervenieerde in de openbare ruimte in Antwerpen. In Theater Kikker was Verdonck vaak te zien: onder meer met tafeltoneel in notallwhowanderarelost en, samen met acteur Willy Thomas in Tweetakt met Wat ik graag zou zijn als ik niet was wat ik ben. Hij maakte het schitterende Liedjes voor Gigi, een voorstelling die werd geselecteerd voor Kikker Kiest. Afgelopen seizoen was Verdonck te zien met het tweeluik Het houten ezeltje en De jeugdherinnering. Verdonck maakt deel uit van de vaste makerskern van het Toneelhuis in Antwerpen.

  Kurt Van der Elst
  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ