Arabische nacht - De Roovers

di 19 december 2017

Arabische nacht

De Roovers

Deze voorstelling is geweest
Benieuwd naar andere voorstellingen van De Roovers? Bekijk hier alle voorstellingen van De Roovers
Francisca kan zich niet herinneren dat ze ooit een Arabische prinses was. Samen met haar vriendin Fatima woont ze in een appartement. Elke avond valt ze er op de sofa in een diepe slaap en ontwaakt pas als de zon weer opkomt. Niets of niemand kan haar wakker krijgen tot op één nacht drie mannen haar trachten te kussen: de syndicus van de woonblok, een romantische voyeur en Fatima’s vriend Kalil. Arabische Nacht is een Duizend-en-één-Nacht sprookje van de Duitse auteur Ronald Schimmelpfennig, waarin vijf monologen zijn verweven tot een spel van begeerte en toeval. Een Oriëntaals Doornroosje waarin de verbeelding wordt overgelaten aan de toeschouwer zelf.
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
tekst
Ronald Schimmelpfennig
van/met
Robby Cleiren, Sara De Bosschere, Sofie Sente, Luc Nuyens, Said Boumazoughe
muziek van
Elko Blijweert
live muziek
Milan Warmoeskerken
Locatie
Grote Zaal
Foto van: Stef Stessel

Het Vlaamse gezelschap De Roovers is een Antwerps theatercollectief van toneelspelers/makers dat zijn voorstellingen altijd zelf, zonder een regisseur, maakt. De acteurs verdiepen zich vaak in teksttheater, waarbij ze klassiek repertoire van onder andere Shakespeare, Tsjechov en Aischylos naar hun hand zetten. Ook spelen ze graag hedendaagse schrijvers als Paul Auster, Judith Herzberg en Roland Schimmelpfennig, een van Duitslands meest gespeelde toneelauteurs. Met Arabische Nacht kiezen de Roovers, na De Gouden Draak (te zien in Theater Kikker in oktober 2016), opnieuw voor een stuk van Schimmelpfennig. De auteur woonde een tijdje in Istanbul en schreef zijn sprookje van Duizend-en-één-Nacht in de fragmentarische stijl die zijn handelsmerk werd.

Met hun nuchtere aanpak en onderkoeld gevoel voor humor maken ze van de Schimmelpfennig-types mensen met een klein, fijn levensverhaal. […] Ze dolen voort, deze aardse personages, in een sprookje dat af en toe harde werkelijkheid is. Ook onze werkelijkheid.

Foto van: Stef Stessel
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ