APOCALYPSE HOW - tg LYNX

  do 31 januari t/m vr 01 februari

  APOCALYPSE HOW

  tg LYNX

  De makers van Tg. LYNX zijn gefascineerd door ‘preppers’, mensen die zich wapenen tegen het einde der tijden. Vanuit een extreem doorgevoerd maakbaarheids-denken probeert de prepper zich met alle mogelijke middelen voor te bereiden op het uur U.

  De een heeft zijn boot klaarliggen voor als die tsunami hem overvalt. De ander maakt quarantaineruimtes gereed tegen een uitbraak van vogelgriep of bouwt stralingsbestendige atoombunkers en verzamelt jodiumtabletten.

  We kunnen de prepper verwijten aan waanideeën te lijden, maar doet hun gedrag ons niet ook denken aan onze eigen twijfel over de zin van het leven en onze angst voor de eindigheid ervan? Op een scherpe en komische wijze wil Tg. LYNX deze onderliggende menselijke wanhoop blootleggen. Waarheen? Waarvoor? Ze biedt u een kijkje in het existentiële ravijn dat in ons allen gaapt. Apocalypse how is een zwarte komedie over het voorbereiden op het einde der tijden.
  terug <

  koop tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  idee
  Julia van de Graaff en Guido van Hulzen
  tekst: Simon Weeda
  regie & soundscape: Ivar van Urk
  spel Elisa Beuger, Julia van de Graaff en Stijn Westenend
  decor
  Nelly Blessinga
  kostuums
  Véronique Hendriks
   
  idee Julia van de Graaff en Guido van Hulzen | tekst Simon Weeda | regie, muziek & soundscape Ivar van Urk | spel Julia van de Graaff, Elisa Beuger en Stijn Westenend | decor- en advies lichtontwerp Nelly Blessinga | techniek- en lichtontwerp Theunis Zijlstra | kostuumontwerp Véronique Hendriks | decorbouw Brinkman Decor
  Locatie
  Kleine Zaal
  Eddy Wenting & Paulina Matusiak

  Julia van de Graaff startte haar carrière bij het Nationale Toneel en speelde in de daaropvolgende jaren een keur aan rollen bij verschillende theatergezelschappen, waaronder Theaterhuis Alba, Mighty Society, Bonte Hond en Blau Hynder. Haar Poolse achtergrond zette zij eerder in, in De Kantine van Polly Maggoo, een stuk over de Poolse vakbond Solidariteit, dat op Nederlandse festivals te zien was en op locatie op de scheepswerven in Gdańsk. Bij Golden Palace heeft zij, na haar opleiding, de grootste ontwikkeling als actrice en theatermaker doorgemaakt. Zij speelde daar in meerdere voorstellingen waaronder Feest, Contact, Snowbirds en Restaurant Amore.

  Elisa Beuger speelde o.a. bij de Paardenkathedraal in voorstellingen van Dirk Tanghe. Daarnaast is ze vooral bekend van haar rollen voor televisie en films. Zo was ze te zien in Gooische Vrouwen, Overspel, Lieve Liza, Divorce en in de Man bijt hond-rubriek Ons kent ons.


  terug naar boven Λ