APOCALYPSE HOW - tg LYNX

do 01 januari

APOCALYPSE HOW

tg LYNX

De makers van Tg. LYNX zijn gefascineerd door ‘preppers’, mensen die zich wapenen tegen het einde der tijden. Vanuit een extreem doorgevoerd maakbaarheids-denken probeert de prepper zich met alle mogelijke middelen voor te bereiden op het uur U.

De een heeft zijn boot klaarliggen voor als die tsunami hem overvalt. De ander maakt quarantaineruimtes gereed tegen een uitbraak van vogelgriep of bouwt stralingsbestendige atoombunkers en verzamelt jodiumtabletten.

We kunnen de prepper verwijten aan waanideeën te lijden, maar doet hun gedrag ons niet ook denken aan onze eigen twijfel over de zin van het leven en onze angst voor de eindigheid ervan? Op een scherpe en komische wijze wil Tg. LYNX deze onderliggende menselijke wanhoop blootleggen. Waarheen? Waarvoor? Ze biedt u een kijkje in het existentiële ravijn dat in ons allen gaapt. Apocalypse how is een zwarte komedie over het voorbereiden op het einde der tijden.

EXTRA op do: nagesprek
terug <

voorstellingsinformatie
idee
Julia van de Graaff en Guido van Hulzen
tekst: Simon Weeda
regie & soundscape: Ivar van Urk
spel Elisa Beuger, Julia van de Graaff en Stijn Westenend
decor
Nelly Blessinga
kostuums
Véronique Hendriks
Locatie
Kleine Zaal
Casper Koster

Vermakelijke prepper-komedie

Julia van de Graaff startte haar carrière bij het Nationale Toneel en speelde in de daaropvolgende jaren een keur aan rollen bij verschillende theatergezelschappen, waaronder Theaterhuis Alba, Mighty Society, Bonte Hond en Blau Hynder. Haar Poolse achtergrond zette zij eerder in, in De Kantine van Polly Maggoo, een stuk over de Poolse vakbond Solidariteit, dat op Nederlandse festivals te zien was en op locatie op de scheepswerven in Gdańsk. Bij Golden Palace heeft zij, na haar opleiding, de grootste ontwikkeling als actrice en theatermaker doorgemaakt. Zij speelde daar in meerdere voorstellingen waaronder Feest, Contact, Snowbirds en Restaurant Amore.

Elisa Beuger speelde o.a. bij de Paardenkathedraal in voorstellingen van Dirk Tanghe. Daarnaast is ze vooral bekend van haar rollen voor televisie en films. Zo was ze te zien in Gooische Vrouwen, Overspel, Lieve Liza, Divorce en in de Man bijt hond-rubriek Ons kent ons.

Casper Koster

terug naar boven Λ