Antigone - Kikker Stelt Voor: Abdel Daoudi/Toneelschuur Producties

wo 21 april 2021

Antigone

Kikker Stelt Voor: Abdel Daoudi/Toneelschuur Producties

Deze voorstelling is geweest
Benieuwd naar andere voorstellingen van Kikker Stelt Voor: Abdel Daoudi/Toneelschuur Producties? Bekijk hier alle voorstellingen van Kikker Stelt Voor: Abdel Daoudi/Toneelschuur Producties
Door de verlening van de lockdown kan deze voorstelling helaas niet doorgaan. Heb je tickets, dan ontvang je van ons bericht.

In zijn eerste regie bij Toneelschuur Producties werpt Abdel Daoudi een verfrissende blik op de eeuwenoude tragedie over de strijdlustige Antigone. Abdelkader Benali schrijft een bewerking, geïnspireerd door de recente oorlogen in het Midden-Oosten die families hebben verscheurd. Breuklijnen die niet alleen door steden, wijken en straten lopen, maar ook door huizen, families en mensen. Antigone gaat over het behouden van eigenwaarde. Ook als je een balans moet vinden tussen loyaliteit die bloedbanden van je eisen en het vechten voor een ideaal.

De titelrol wordt gespeeld door Nora el Koussour, winnares van het Gouden Kalf beste actrice voor haar debuutrol in Layla M. en bekend van De belofte van Pisa en Mocro Maffia.
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
Regie
Abdel Daoudi
tekst
Abdelkader Benali naar Sophocles
met
Nora el Koussour, George Tobal, Nazanin Tehari e.a.
decor
Vasilis Apostolatos
Locatie
Grote Zaal
antigone
Anneleen Louwes en Esther Noyons

Abdel Daoudi is geboren en getogen in Den Haag en is theatermaker, acteur en docent. Na een biomedische opleiding maakte hij een vroege carrière switch naar de Opleiding Regie / Theaterdocent aan de Toneelacademie Maastricht, waar hij in 2012 afstudeerde. De afgelopen seizoenen werkte hij als regieassistent bij Het Nationale Theater o.a. mee aan de theatermarathon The Nation van Eric de Vroedt en regisseerde hij in een co-regie met Noel Fischer het ensemble in Trojan Wars van Peer Wittenbols. Abdel Daoudi werkte al eerder samen met Benali, in het voorjaar van 2018 in het Schuur Atelier Reiken naar Julie, een onderzoeksproject naar een nieuw te schrijven toneelstuk gebaseerd op Freule Julie van August Strindberg.

Kikker stelt voor
Deze voorstelling is onderdeel van Kikker Stelt Voor. In deze serie presenteert Theater Kikker één keer per maand een nieuwe theatermaker aan het publiek. Een maker die in onze ogen de moeite waard is en waarvan wij verwachten nog veel te horen in de toekomst. Om de maker beter te leren kennen organiseren we leuke extra’s zoals een interview of een nagesprek. I.v.m. de RIVM richtlijnen zoeken we per voorstelling naar leuke passende vormen. Meer nieuwe makers leren kennen? Kijk hier voor het Kikker stelt voor programma.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ