Andromache - Olivier Diepenhorst / Toneelschuur Producties

do 01 januari

Andromache

Olivier Diepenhorst / Toneelschuur Producties

Regisseur Olivier Diepenhorst en een ijzersterke cast bestaande uit Roeland Fernhout, Steven Ivo, Kirsten Mulder, Ellen Parren en Matthijs IJgosse nemen Jean Racines Andromache onder handen. Hierin raken Andromache, Orestes, Hermione en Pyrrhus in de nasleep van de Trojaanse Oorlog verstrikt in een dodelijk web van hartstocht, jaloezie, eer, wraak en onmogelijke liefdes. Diepenhorst wil de personages niet neerzetten als slachtoffers van een onmogelijke liefde, maar als mensen die niet los kunnen komen van de geweldspiraal waarin zij leven.

Na Smekelingen (eveneens regie: Olivier Diepenhorst) en Troje Trilogie (geselecteerd voor Kikker Kiest 2017, regie: Paul Knieriem) presenteert Toneelschuur Producties dit seizoen opnieuw een stuk gebaseerd op een eeuwenoude Griekse tragedie.
terug <

voorstellingsinformatie
website
tekst
Jean Racine
regie
Olivier Diepenhorst
met
Roeland Fernhout, Steven Ivo, Kirsten Mulder, Ellen Parren, Matthijs IJgosse
decor
Marc Warning
Locatie
Grote Zaal
Olivier Diepenhorst over Andromache
vx
Hoe zat het ook alweer? Fris je geheugen op met deze leuke animatie

Aangrijpende Andromache in slagveld van de liefde

Trouw -

Olivier Diepenhorst is op dit moment een van de interessantste jongere theatermakers

Olivier Diepenhorst (1984) kreeg het theatervirus mee op het Christelijk Gymnasium in Utrecht en volgde, na een kleine omweg de Regieopleiding in Amsterdam, waar hij in 2013 afstudeerde met een prachtig gestileerde Berenice van Racine, een voorstelling die we ook in Theater Kikker lieten zien. Vanaf dat moment maakt Diepenhorst repertoirevoorstellingen bij de Toneelschuur. Drie ervan waren ook in Theater Kikker te zien: Stilte van Lars Norén (2014), Smekelingen van Euripides (2015) dat door de pers unaniem lovend werd ontvangen en Het leven is Droom van Calderón (2016). Nu neemt hij opnieuw een tekst van Racine onder handen.

Verlangens tikken om als dominostenen in ‘Andromache’
In liefdestragedie Andromache houdt niemand zich in. Als iets je niet zint, gooi je gewoon met iets.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ