And the Rest is Noise - Fractal Collective

wo 14 t/m vr 23 oktober 2020

And the Rest is Noise

Fractal Collective

Deze voorstelling is geweest
Benieuwd naar andere voorstellingen van Fractal Collective? Bekijk hier alle voorstellingen van Fractal Collective
Deze voorstelling gaat door met een maximum van 30 bezoekers.

Ruis - vaak omschreven als een onplezierig geluid – wordt in deze veelzijdige breakdanceperformance in een bredere context geplaatst. Het leven zit vol ruis. De overweldigende drukte van de stad, een telefoon die rinkelt, een misleidende boodschap… Ruis kan ons afleiden van wat werkelijk belangrijk is. Hoe komen we tot onze ware kern in het midden van al de verplichtingen en beperkingen van het dagelijks leven? Omgeven door ruis, hoe vinden we de harmonie?

Fractal Collective, een collectief van vier like-minded urban creatives die hun sporen hebben verdiend in het straattheater en breakdance, werkt samen met de Japanse kunstenaar Daijiro om de dubbelzinnigheid van ruis te onderzoeken: het contrast tussen stilte en rumoer, tussen focus en afleiding, tussen loyaliteit en loslaten. De voorstelling begint als een onbeschreven blad, waar door middel van beweging en geluid op geschilderd wordt. In een innovatieve soundscape met live painting ontdekt Fractal de pure verbinding tussen geluid, beweging en monochrome visuals. In dit speelveld zoeken de performers naar de pure verbinding die tussen hen bestaat. De rest is slechts ruis.
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
Dance
Conni Trommlitz; Justin de Jager; Robert Villedieu & Zino Schat
Live Visuals
Daijiro Hama
Music Composition
Zino Schat & Little Ambient Machine
Décor
David Masson
Locatie
Grote Zaal
breakdance

Liefde is niet het tegenovergestelde van haat. Het valt buiten ons verstand. Luisteren en observeren zijn handelingen met aandacht. Als je ruis niet veroordeelt, dan zal je erachter komen dat het onze geest niet langer verstoord.

Jiddu Krishnamurti, filosoof

Fractal Dance Collective is een collectief van autodidacten, dat zich heeft ontwikkeld binnen straattheater en breakdance. Hun lifestyle op de straat bracht hen bij elkaar. Hun werk bracht hen in aanraking met gerenommeerde Nederlandse urban theatergezelschappen. De dansers van Fractal leerden de theatrale waarde van hun discipline herkennen en wisten hun ervaringen uit de urban scene om te zetten naar intieme theater performances. Fractal gebruikt dans, film en muziek om de straten naar het theater te brengen.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ