Voor altijd duurt een jaar - Simon Heijmans

do 01 januari

Voor altijd duurt een jaar

Simon Heijmans

Als Eric net bedrogen is door zijn ex-vriendin, ontmoet hij op een nacht het meisje Pim. Zij doet hem een voorstel: vanaf dit moment blijven ze precies een jaar bij elkaar. Misschien wordt het verschrikkelijk, maar dan moeten ze het een jaar proberen omdat de liefde een kans verdient. Misschien wordt het fantastisch, maar ook dan gaan ze na een jaar weer uit elkaar. Want na een jaar wordt de liefde hard werken en moeite doen.

Voor altijd duurt een jaar is een interactieve solo waarin theatermaker Simon Heijmans aan de hand van het verhaal van Eric en Pim in gesprek gaat met zijn publiek over de houdbaarheid van de liefde. Is duurzame liefde nog een houdbaar ideaal? Wordt vreemdgaan steeds normaler? En: blijven Pim en Eric bij elkaar?

'Voor altijd duurt een jaar' is een verslag van de zoektocht van Simon Heijmans in liefdesland. In zijn podcast praat hij met gewone mensen over liefde en relaties. Zo heeft Art met zijn vriend gekozen voor een open relatie, veertiger Bianca heeft nog nooit een relatie gehad, Corry had in alle openheid veertig jaar een relatie met een getrouwde man, en Rike en Jacob zijn al vijftig jaar gelukkig getrouwd. Beluister de afleveringen op deze pagina.

 
terug <

voorstellingsinformatie

Tekst, concept, spel

Simon Heijmans
Coaching
Marc-Marie Huijbrechts
Eindregie
Mark Rietman
Vormgeving
Nicky Nina de Jong
Lichtontwerp
Paul Romkes

Locatie
Kleine Zaal
Bart Grietens

Simon Heijmans studeerde in 2011 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie en werkt sindsdien als acteur bij verschillende gezelschappen, zoals Het Toneel Speelt, het Nationale Toneel en MAAStd. Ook speelde hij een jaar lang in de voorstelling WarHorse. Daarnaast is Simon Kompaan van Kompagnie Kistemaker, waar hij speelt in de theaterserie ‘Missie Marquez’, hiervan werden deel 4, 5 en 6 (te zien in maart 2017 in Theater Kikker) genomineerd voor de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs. In 2015 schreef, maakte en speelde hij de lovend ontvangen voorstelling Aan mij heeft het nog nooit gelegen voor Festival Boulevard.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ