Alles van waarde - De Veenfabriek

do 01 januari

Alles van waarde

De Veenfabriek

Let op! ivm een storing op de website kan het zijn dat de voorstelling op ´uitverkocht´ staat. Dit is niet het geval. Kaarten kunnen worden gekocht aan de kassa vanaf één uur voor aanvang.

Alles van Waarde is tragikomisch muziektheater over alles dat kwetsbaar is. Met compassie, zelfspot, muziek die zich tekortgedaan voelt, poëzie van Lucebert en gastronomie maakt de Veenfabriek je deelgenoot van een titanenstrijd tussen twee idealistische wereldverbeteraars overtuigd van hun eigen gelijk: aan de ene kant de verbitterde oude pacifist Luuk, kunstenaar in ruste, aan de andere kant zijn kleinzoon Huy die op vredesmissie gaat, gedreven door het ideaal desnoods te vechten voor wat kwetsbaar is.

Joeri Vos (die eerder de actualiteit ving in teksten voor onder meer Oostpool) schreef opnieuw een komedie die de hartenklop van onze verwarrende tijd opzoekt. Nu voor de Veenfabriek, het muziektheatergezelschap waarvan hij sinds 2017 samen met Paul Koek artistiek leider is.
terug <

voorstellingsinformatie
website
tekst & regie
Joeri Vos
compositie
Ton van der Meer
met
Jacobien Elffers, Phi Nguyen, Ton van der Meer, John van Oostrum
Locatie
Grote Zaal
Bas de Brouwer

(…) De resulterende harmonie tussen tekst, spel en muziek – en daarmee tussen vorm en inhoud – maakt de voorstellingen van de Veenfabriek volstrekt uniek. (…) In de gelaagde tekst komen geschiedenis, politiek en menselijk drama op prikkelende wijze bij elkaar. (…) Door middel van een weerbarstig gezinsdrama stelt Vos boeiende vragen over de polarisatie en over de mogelijkheid van kwetsbaarheid en wederzijdse toenadering.

NRC -

“Eigenzinnig, bijzonder en een beetje ongemakkelijk. (…) Dit oergevecht tussen de generaties, elk op hun eigen manier beperkt en onmachtig, wordt hardnekkig uitgespeeld, met de moeder (Jacobien Elffers) als stijfkoppig middelpunt. (…) ware het niet dat Elffers het op een goede manier ongemakkelijk houdt, en bijzonder. Een beetje zoals de muziek.”

de Volkskrant -

Joeri Vos, verantwoordelijk voor tekst en regie van Alles van waarde, was sinds 2013 verbonden aan Oostpool waar hij verschillende regies deed, en nieuwe toneelteksten schreef, onder meer het satirische drieluik Goede bedoelingen, waarvan ook De Lankmoedigen deel uitmaakte, de voorstelling uit 2016 die hij zelf regisseerde. In 2017 trad hij toe tot de artistieke leiding van De Veenfabriek, waar hij samenwerkt met onder meer componist Ton van der Meer.

Synopsis
vx

terug naar boven Λ