Allemaal Mensen – UMUNTU - Toneelgroep Oostpool

  di 12 t/m do 14 november

  Allemaal Mensen – UMUNTU

  Toneelgroep Oostpool

  Alle mensen hebben voor 99,9% hetzelfde DNA, en toch gaat alle aandacht naar de 0,1% waarin we anders zijn. Zwart, wit, homo, hetero, hipster, nerd, millennial, queer; soms is het bevrijdend je met je identiteit te onderscheiden, soms juist beklemmend of zelfs gevaarlijk. Want wat kun je nog zeggen zonder een ander te kwetsen?

  De persoonlijke verhalen binnen een ogenschijnlijk homogene groep jonge talenten (een klas van de ArtEZ Toneelschool) vormt de basis van deze brutale, geestige en ontroerende voorstelling over identiteit, diversiteit en inclusiviteit. Over mens-zijn en menselijkheid en over hoe je identiteit zich vormt door samen te leven in een gemeenschap. Net als bij de succesvolle voorstelling Allemaal Mensen van afgelopen seizoen, gebruikt regisseur Marcus Azzini persoonlijk engagement en werkelijke ervaringen als vertrekpunt voor deze voorstelling.

  In Allemaal Mensen - Umuntu proberen tien jonge mensen hun identiteit te bepalen. Ze stellen zich voor aan het publiek en proberen zich van hun beste kant te laten zien. Maar het blijkt nog niet zo eenvoudig je identiteit onder woorden te brengen. Gaandeweg worden de hokjes waar zij zich in- en uitvechten grimmiger en de scheidslijn tussen werkelijkheid en fictie onbelangrijk. Je moreel kompas draait overuren. Let’s get comfortable with being uncomfortable! Durf iets óf niets te zijn in verbinding met elkaar, heb de moed om te bestaan.
  terug <

  koop tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  website
  regie
  Marcus Azzini
  spel: Kharim Amier, Joy Delima, Rabbi Jallo, Tommie Kinneging, Piet Kooij, Julia Lammerts, Hanneke van der Paardt, Alexander Schuitema, Judith Schuur, Carina de Vroome
  Locatie
  Grote Zaal
  allemaal_mensen
  Kris van der Niet

  Toneelgroep Oostpool gelooft in theater als middel voor onvoorziene ‘ontmoetingen’ met andere mensen, tijden en denkbeelden. Het gezelschap laat je ervaren dat gevoelens tegenstrijdig kunnen zijn en gedachtes kunnen veranderen. Dat we samenleven met andere mensen, die zich net als wij elke dag opnieuw verhouden tot de onbevattelijkheid van ons bestaan. Daarom zijn de voorstellingen van Oostpool altijd persoonlijk. De voorstellingen bieden inzicht, troost of zoeken juist de confrontatie. Maar onvoorwaardelijk delen zij met de toeschouwer de vraag: Hoe nu mens te zijn? Voorstellingen van Toneelgroep Oostpool zijn steevast te zien in Theater Kikker zoals On the Road, Angels of America en People Places & Things. Dit seizoen zie je in februari, ook in regie van Marcus Azzini, God is een Moeder.

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ