ALL. - BOG. solo by Lisa Verbelen

di 26 november 2019

ALL.

BOG. solo by Lisa Verbelen

Deze voorstelling is geweest
Benieuwd naar andere voorstellingen van BOG.? Bekijk hier alle voorstellingen van BOG.
ALL. is een muziektheaterperformance waarin Lisa Verbelen een poging doet iets groots (alles) te vatten. Alleen. Een voorstelling over het feit dat alles complex is. ALL. is een deel van Lisa’s onderzoek naar de relaties tussen de klank en visuele vorm van muziek, naar hoe muziek, taal en decor elkaar beïnvloeden en samen een compositie kunnen vormen.

Al twijfelend, veranderend van perspectief en in- en uitzoomend buigt Lisa zich over de volgende vragen:
1. Hoe kunnen we omgaan met de complexiteit die onvermijdelijk lijkt te komen zodra iets begint?
2. Hoe kunnen we ons denken veranderen en daarmee ook de wereld, zonder deze te versimpelen?
3. Kan dat? Kunnen we de dingen niet versimpelen?

Haar onderzoek uit zich in een tamelijk ambitieuze voorstelling met veel muziek, een bewegend decor, rook en wellicht een dansje. Niets is zeker maar het wordt zeker anders dan je denkt, en je komt er ongetwijfeld als een veranderd mens uit. (Hoewel, als je niet komt verander je ook.)
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
Concept en uitvoering
Lisa Verbelen
Eindregie
Suze Milius
Dramaturgie
Roos Euwe
Locatie
Grote Zaal
ALL
Jan Rymenants

De grote kracht van Lisa Verbelen als performer is haar kwetsbaarheid. In haar nieuwe solo ALL. zet ze die vanaf het begin sterk in

In deze betoverende solo zingt Lisa Verbelen vierstemmig een woordeloze partituur over het ontstaan van de wereld en het leven. (…) Via de muziek stelt ze zich open en kwetsbaar op en toont ze zich wederom als een prachtige performer.

Juryrapport BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs 2016 over ONE. solo by Lisa Verbelen

Lisa Verbelen is a remarkable musical performer. (…) Her renderings on stage are intimate, lucid, decisive. She calls out the complexity of all things, which is then translated into a comprehensible score for her audience. What she does is imbued with rhythm; an internal beat. It is no exaggeration to say that ‘she’s got it’.

The committee of the Operadagen Rotterdam Award 2018.

Na de bejubelde voorstelling ONE. solo by Lisa Verbelen (2015) maakt Lisa met ALL. haar tweede solo binnen BOG., de collectie van theatermakers Judith de Joode, Benjamin Moen, Sanne Vanderbruggen en Lisa Verbelen. BOG. maakt theater vanuit het verlangen naar overzicht, naar een objectieve blik. BOG. zoomt uit en in op alles waar de mens vat op tracht te krijgen maar te groot is om vast te pakken.

Lisa Verbelen is afgestudeerd aan de Toneelacademie Maastricht, afdeling Performance en aan de master muziektheater T.I.M.E. (Koninklijk Conservatorium Den Haag). ONE. solo by Lisa Verbelen, eerder te zien in Theater Kikker, werd genomineerd voor de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs 2016 en won op het 35ste Fadjr International Theatre Festival 2017 in Teheran de prijs voor Best Vocal Design. In 2018 ontving Lisa de Operadagen Rotterdam Award voor haar bijdrage aan het genre muziektheater.

Jan Remenants
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ