De aankomst van de Titanic (en andere heldendichten) - Freek Vielen / de Nwe Tijd / De Nieuwe Oost

wo 29 november 2017

De aankomst van de Titanic (en andere heldendichten)

Freek Vielen / de Nwe Tijd / De Nieuwe Oost

Sicilië. Nu. Een arm dorp ontvangt groot nieuws. Een cruiseschip zo groot als een flatgebouw zal voor de kust aanmeren, wat nog nooit eerder is gebeurd. Een ongekende goudkoorts maakt zich van het dorp meester. Van flesjes olijfolie en sinaasappels tot zelf gehaakte pannenlappen - plots heeft iedereen iets dat verkocht kan worden.

Op dat cruiseschip - een man. De vijftig gepasseerd en met de wens te doen wat hij al zo lang denkt: niets. Nu zijn vrouw hem verlaten heeft wil hij het liefst stilstaan, en waar kan dat beter dan op een cruiseschip?

De Aankomst van de Titanic (en andere heldendichten) is een duister sprookje over de rafelranden van Europa. Over wachten, vluchten en vastzitten.
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
website: De Nwe Tijd
tekst en spel
Freek Vielen
muziek
Harald Austbø
Fotograaf: Menno van der Meulen

Weloverwogen en gebalanceerd, een volwassen voorstelling die een beroep doet op je brede ontwikkeling en je status als wereldburger.

Fotograaf: Menno van der Meulen

Virtuoze theatertekst over westerse decadentie en hoogmoed

Freek Vielen (Utrecht, 1985) studeerde in 2007 af aan de opleiding Woordkunst in Antwerpen. Aanvankelijk werkte hij vooral als radiodocumentairemaker bij Radio 1 en Radio 6. Daarna richtte hij zich meer op het maken van toneel. Hij schreef en speelde verschillende monologen, waaronder Liever Niet (te zien in Theater Kikker in de wintercollectie 2013) en So it Goes (te zien in 2015). Maar hij is vooral bekend van Heimat en Heimat 2, voorstellingen over de staat van de wereld. Deze waren ook in Theater Kikker te zien en Heimat 2 werd zelfs  geselecteerd voor Kikker kiest 2016. Samen met Rebekka de Wit en Suzanne Grotenhuis runt hij het gezelschap de Nwe Tijd in Antwerpen. De Nwe Tijd maakt van taal theater. Op basis van dat doorlopende onderzoek in samenwerking met wetenschappers, politici, journalisten en muzikanten maken ze met gevoel voor humor en verdriet poëtische voorstellingen over gisteren, vandaag en morgen.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ