Aangepast - Sjoerd Meijer

di 21 maart 2017

Aangepast

Sjoerd Meijer

Aangepast is een solovoorstelling over het verlangen naar een rechtvaardige wereld. Het is de monoloog van een man met een onwankelbaar gevoel voor rechtvaardigheid. Die gezworen heeft zich nooit schuil te houden in de zwijgende massa als hij onrecht ziet. Die ingrijpt. Ook, of juist, als dat op het eerste gezicht volstrekt niet nodig lijkt.

Aangepast is een eerbetoon aan de Don Quichots van deze wereld. Aan de Robin Hoods, de Nelson Mandela’s, de Martin Luther Kings en alle leden van het Nederlands elftal van 1988, althans bijna alle, en ook aan allerlei verschillende soorten dieren, zoals je die op, bijvoorbeeld, een kinderboerderij bij u in de buurt zou kunnen aantreffen.

De voorstelling is geregisseerd door Paul Knieriem, bekend van Toneelschuur Producties en de Toneelmakerij.
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
Tekst & spel
Sjoerd Meijer
Regie
Paul Knieriem
Dramaturgie
Jannet van Lange
Advies
Joris Smit
Lichtontwerp
Jeroen Helsloot

Meijers grillige, innemende stijl maakt hem tot een spannende representant van een nieuwe generatie verhalenvertellers

Jeffrey Meulman, directeur Nederlands Theater Festival

Sjoerd Meijer maakte eerder De bevrijding van Boos Mannetje, waarvoor hij de Dioraphte Best of Amsterdam Fringe Award 2013 ontving. Hij speelde de voorstelling in Nederland en  op het National Arts Festival 2014 in Grahamstown, Zuid-Afrika. In 2015 stond zijn solo Hoffelijkheid revisited, so what? geprogrammeerd als TF Special op het Nederlands Theater Festival 2015. Deze voorstelling was daarna ook in Theater Kikker te zien. Sjoerd was met een fragment van Aangepast eerder dit seizoen te gast in Theater Kikker’s theaterlab Monsteren!

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ