A Separation - STAN

  za 06 november t/m za 18 december

  A Separation

  STAN

  Deze voorstelling is geweest
  Benieuwd naar andere voorstellingen van STAN? Bekijk hier alle voorstellingen van STAN
  Deze voorstelling gaat door met een maximum van 30 bezoekers.

  Een koppel bij de rechtbank. Zij wil het land uit om haar dochter een betere toekomst te bieden. Hij wil blijven om voor zijn oude, zieke vader te zorgen. De scheidingsprocedure wordt opgestart. Maar wat wil het kind eigenlijk? A Separation is een menselijk verhaal over schuld en onschuld binnen een systeem van onderdrukking en censuur gebaseerd op de gelijknamige Iraanse film van Asghar Farhadi (bekroond met o.a. een Oscar, Gouden Beer, César en Golden Globe).

  We zien vijf spelers die gestalte proberen te geven aan alle personages uit de film: stuk voor stuk antihelden, vechtend voor een betere toekomst. Een verhaal over echte mensen die strijden voor hun rechten en voor hun gelijk. Waar botsen de spelers op de grenzen van hun voorstellingsvermogen? En waar dringen politieke en religieuze verschillen binnen tussen hen en dat wat er gespeeld moet worden?

  'Edelachtbare, wat moet ik doen?'
  'U kunt niet voor elk klein probleem een scheiding aanvragen.'
  'Klein?  Mijn probleem is niet klein.
  Het gaat hier om mijn dochter.'
  'Het is ook zijn dochter.
  Hij heeft ook rechten.
  Ik ben hier de rechter en ik vind dat uw probleem klein is.
  Hier tekenen alstublieft en tot ziens.'

   
  terug <

  tickets >
  data & tijden
  geweest
  voorstellingsinformatie
  van en met
  Scarlet Tummers, Evgenia Brendes, Gustav Koenigs, Sachli Gholamalizad en Mokhallad Rasem
  concept en tekstbewerking
  Scarlet Tummers
  artistiek advies
  Jolente De Keersmaeker, Damiaan De Schrijver, Frank Vercruyssen
  scenografie en lichtontwerp
  Damiaan De Schrijver en Matthias de Koning
  coproductie d e t h e a t e r m a k e r
  Locatie
  Grote Zaal
  a-seperation
  Canton Koenigs

  Met veel spelplezier en terzijdes worden vooroordelen blootgelegd tussen culturen en klassen; zowel binnen het verhaal als binnen de realiteit van het spelersensemble.”

  ‘Een vernuftige filmbewerking die ook onmiskenbaar een STAN-stempel draagt.

  Tummers en medeacteurs Evgenia Brendes, Gustav Koenigs, Sachli Gholamalizad en Mokhallad Rasem onderbreken het naspelen van de film geregeld voor geestige terzijdes en een geslaagd spel met realiteit en fictie.

  De Standaard

  STAN is een toneelspelersgezelschap uit Vlaanderen en sinds jaar en dag vaste gast in Theater Kikker. STAN maakt internationaal furore met voorstellingen waarin intelligentie hand in hand gaat met tomeloos spelplezier. Wereldrepertoire gaan ze met dezelfde energie te lijf als zogenaamde ‘eigen creaties’. STAN zal de komende jaren investeren in het werk van een aantal jonge makers en spelers. Op die manier wil het gezelschap hun jarenlange ervaring delen met en doorgeven aan een nieuwe generatie. In het seizoen 2020-2021 nodigt STAN Scarlet Tummers uit om een eigen creatie te maken. Scarlet Tummers brengt voor A Separation een uiteenlopende mix van spelers/makers bijeen. Samen met Evgenia Brendes, Gustav Koenigs, Sachli Gholamalizad en Mokhallad Rasem plaatst ze het plot van de veelvuldig bekroonde Iraanse film A Separation in hun respectievelijke leefwerelden. Waar botsen de verhaallijnen met hun persoonlijke hier en nu’s?

  Canton Koenigs
  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ