3 Griekse verhalen door 3 vrouwen in (min of meer) 3 kwartier - KIKKER STELT VOOR: Sara, Yinka en Lola

3 Griekse verhalen door 3 vrouwen in (min of meer) 3 kwartier

KIKKER STELT VOOR: Sara, Yinka en Lola

Onze samenleving heeft zijn wortels in de oude Griekse beschaving, het feit dat in het oude Griekenland alleen welvarende mannen een stem hadden, negeren we vaak. Wat gebeurt er als de vrouwen uit de oude Griekse verhalen niet langer tevreden zijn met hun bijrol als onderdanige weefster of oorlogsbuit? Wat als ze niet langer machteloos toekijken hoe hun kinderen worden geofferd voor gunstige wind of van een muurtje worden gegooid? Wat als ze uit hun slachtofferrol kruipen en de actoren van hun eigen leven worden? Sterker nog: wat als de vrouwen het verloop van het stuk bepalen?

Drie jonge vrouwen vertellen, in een race tegen de klok, drie eeuwenoude verhalen vanuit het vrouwelijk perspectief. Een trilogie waarin het doek eindelijk valt voor de mannelijke kant van het verhaal.

Kikker stelt voor:
Deze voorstelling is onderdeel van Kikker stelt voor. Onder deze naam presenteert Theater Kikker één keer per maand een nieuwe theatermaker aan het publiek. De voorstellingen in Kikker stelt voor worden omlijst met een nagesprek om de theatermaker beter te leren kennen. Meer werk zien uit de serie Kikker stelt voor? Kijk hier.
terug <

voorstellingsinformatie
van en met
Lola Bogaert, Sara Haeck en Yinka Kuitenbrouwer
productie
Monty Kultuurfaktorij
coproductie
C-TAKT & Het Huis Hasselt
Locatie
Kleine Zaal
Denis van Laeken

Lola Bogaert, Yinka Kuitenbrouwer & Sara Haeck zijn drie Vlaamse theatermakers die sinds drie jaar als collectief samenwerken. Door de confrontatie met elkaar aan te gaan ontstaat het materiaal. Ze dagen elkaar uit vanuit hun verschillende werkwijzen, en zoeken daarin naar een gedeelde taal. De kracht van het collectief ligt in de samenwerking tussen drie theaterdiciplines: die van de speler, de maker en de regisseur. Het proberen samenvoegen van die verbeeldingswerelden is wat dit collectief doet leven.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ