1619 Maak het kort… - Theatergroep Aluin

do 01 januari

1619 Maak het kort…

Theatergroep Aluin

“Maak het kort…” zei Johan van Oldenbarnevelt vlak voor het beulszwaard neerviel. Het is tevens de titel van het slotakkoord van drieluik De Vaderlandse Oorlog van Aluin. Daarin staat de relatie centraal tussen twee machthebbers tijdens de Tachtigjarige Oorlog: Prins Maurits en Oldenbarnevelt, grondleggers van ons land. Aanvankelijk bondgenoten, maar later felle tegenstanders.

Dit laatste deel toont de laatste dagen van raadspensionaris Johan van Oldenbarnevelt. Hij zit in de cel, omdat hij gearresteerd is wegens landverraad. Iedereen probeert Prins Maurits onder druk te zetten om hem vrij te laten. Maar het doodvonnis wordt uitgesproken en voltrokken. Met veel humor, enthousiasme en verbazing brengen de jonge acteurs van Aluin de geschiedenis tot leven.

Mocht je vorige delen gemist hebben, geen nood, de spelers praten je bij. En voor wie de schade wil inhalen: in juni zijn bij ons alle drie de delen van de Vaderlandse Oorlog te zien in een Theatermarathon.

LET OP: rond deze voorstelling wordt een randprogramma aangeboden.
Talkshow met bekende gasten en historici - na afloop van de voorstellingen op 22, 23, 27 en 28 december (gratis)
Stadswandeling 'Utrecht in de Gouden Eeuw': 23, 24 en 28 december - meer info en tickets
Stamppotbuffet van Tante Miek: 28 december - meer info en tickets

De voorstelling op donderdag 20 december is een try-out.
terug <

voorstellingsinformatie
website
tekst
Erik Snel
regie
Victorine Plante
met
Boris van Bommel, Hiske Eriks, Jilles Flinterman, Maxime Vandommele en Klaas Postmus
beeld
Marcel Dolman
licht
Claus den Hartog
techniek
Gijs ’t Hoen
kostuums
Anouk van Schie
Locatie
Grote Zaal
Foto: Boris van Bommel

Aluin is te beschouwen als hét huisgezelschap van Theater Kikker. Gedurende 25 jaar speelden ze hier talloze voorstellingen. Gemene deler: een voorliefde voor klassieke verhalen en geschiedenis. De driedelige reeks De Vaderlandse Oorlog ving aan in 2015 met een uitgebreide speelserie van 1600 Slag bij Nieuwpoort. Vorig jaar was het tweede deel te zien: 1609 Staakt het Vuren, eveneens met een tiental voorstellingen.

In juni 2019 volgt nog een totaalprogramma met ale drie de delen.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ