1600 Slag bij Nieuwpoort - Theatergroep Aluin

za 19 december 2015

1600 Slag bij Nieuwpoort

Theatergroep Aluin

Aluin geeft geschiedenisles zoals alleen Aluin dat kan: snel gemonteerd, glashelder verteld en met juiste mix van lichtheid, toegankelijkheid en historische waarachtigheid. Schrijver Erik Snel belicht die ene gebeurtenis waarvan we het jaartal allemaal kennen: De Slag bij Nieuwpoort. Op bevel van Oldenbarnevelt, als raadspensionaris leider van de nog jonge Republiek, vaart een vloot van 119 schepen uit naar de havens van Oostende en Nieuwpoort om daar de piraten te verslaan die uit zijn op de handelswaar van de Nederlandse koopvaardij. Maurits voert het bevel, ook al ziet hij niks in de onderneming. De afloop wordt een bijna fatale en volkomen vruchteloze confrontatie met de Spanjaarden. Vanaf dat moment zijn Maurits en Oldenbarnevelt gezworen rivalen.

1600 Slag bij Nieuwpoort wordt een voorstelling niet alleen voor volwassenen maar ook voor pubers en andere jongeren. Een feestelijk én leerzaam uitje in de kerstvakantie voor het hele gezin.

EXTRA: Talkshow
Op zaterdag 19, woensdag 23, zondag 27 en woensdag 30 december wordt er voor aanvang van de voorstelling een talkshow gehouden met de titel 'Trots of schaamte'. Schrijver Erik Snel nodigt spraakmakende gasten uit, die in een prikkelend gesprek proberen te duiden waar onze huivering vandaan komt om onze eigen geschiedenis onder ogen te zien.
Aanvang talkshows 19.30 | toegang gratis


EXTRA: Stadswandeling
Op zondag 20, zondag 27 en dinsdag 29 december is er voorafgaande aan de matineevoorstelling een stadswandeling met herinneringen uit de Gouden Eeuw in Utrecht. Kijk hier voor meer informatie en kaartverkoop.
Aanvang stadswandeling 13.30 | tickets 7,-


 

 

 

 
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
Tekst
Erik Snel
regie
Victorine Plante
spel
Boris van Bommel, Hiske Eriks, Jilles Flinterman e.a.
c: Sanne Peper

Het Utrechtse gezelschap Aluin staat garant voor oersterke verhalen. Eerder was Aluin te zien in Theater Kikker met ‘(it suchs to be) Helena en De wraak van Ifigeneia. En in september gaat Antigone Unplugged in première, waarin ze de bekende Griekse tragedie met flinke dosis humor hervertellen. Ook maakte Aluin furore met Ken je klassiekers!, ultrakorte hervertellingen van tragedies, Shakespeare-repertoire en Bijbelverhalen. Voor hun drieluik Vaderlandse Oorlog gaan ze met de hun vertrouwde middelen als humor en verbeelding de geschiedenis te lijf. Deel 1 brengen ze in een speciale wintereditie met winterse extra´s.

c: Sanne Peper
 • non_creators_company
  >

  Spread the sadness – een missverkiezing van tranen - Max & Rosita

  theater

  Spread the sadness – een missverkiezing van tranen - Max & Rosita

  theater

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ