100% Selfmade - DOX / Maas theater en dans

do 01 januari

100% Selfmade

DOX / Maas theater en dans

Acht jonge mannen, verliefd op dansen, met verschillende achtergronden en allemaal laatbloeiers, jagen hun droom na: een leven in de danskunst. Al vechtend banen ze zich een weg naar de top. Wat begint als een onschuldig spelletje aftroeven, loopt uit op een stevige battle. De jongens gooien alles in de strijd: krachtpatserij, virtuositeit en gemene trucjes. Totdat ze hun plezier, hun kostbare vriendschap en zichzelf dreigen te verliezen.

EXTRA op za: afterparty
terug <

voorstellingsinformatie
Dans
Dane Badal, Erik Bos, Thomas Bos, Giorgio Costa, Liam McCall, Mohamed Naaleye, Cris van Tol, Wouter Vrijlandt
Concept
Hildegard Draaijer & Arthur Rosenfeld
Choreografie
Arthur Rosenfeld
Spel- en dansassistentie
Niels van der Steen, Victor Mentink, Erik Bos
Dramaturgie
Moos van den Broek
Coproductie
DOX / Maas theater en dans

Arthur Rosenfeld en Hildegard Draaijer werken met jonge makers Erik en Thomas Bos en een groep jonge dansers. Stoere mannen, van oorsprong breakers, die zich verdiepen in de droomwereld van de verfijnde kunsten. Deze makers gaan samen op zoek naar nieuwe dansvormen. Danser Dane Badal bracht het tot de top 8 van So You Think You Can Dance 2015.

Samen met de live filmprojecties, scherpe teksten en een heleboel losse muziekfragmentjes ontvouwt zich geleidelijk een heerlijk melige voorstelling. De een na de ander vliegt met zijn indrukwekkende skills door de ruimte.

De dansers zijn eigenzinnige aandachttrekkers, en op de juiste momenten zijn er meer gepolijste scènes, zoals de diverse solo’s die worden ‘uitgeprobeerd’. Het doen alsof ze honderd procent selfmade en onervaren in de theaterwereld zijn werkt droogkomisch, maar vooral ontwapenend. Die lui zijn goed en volgen hun passie.

Interview met Arthur Rosenfeld
vx
©KAMERICH-BUDWILOWITZ
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ